Színesre festettek egy padot: a tulajdonosa LMBTQ-propagandát látott benne

A pad homofób tulajdonosa inkább átfestette barnára.

2021. szeptember 25., 12:11

Szerző:

Felújítottak Mosonmagyaróvár közterületén egy padot a helyi Kétfarkú Kutyapárt, amit négy színnel festettek le. Időközben viszont kiderült, hogy a pad egy vállalkozóé, aki a kék-piros-fehér-zöld padra azt gondolta, hogy lmbtq-propaganda – közölte a párt Facebook oldalán

A bejegyzésben részletezték, hogy a mosonmagyaróvári vasútállomáson évek óta lepukkantan álló padot újítottak fel, ami közterületen volt, ezért úgy gondolták, hogy az önkormányzaté. Simára csiszolták a fa részeket, meghúzták a csavarokat, valamint a lekaparták a rozsdát a pad lábáról. Az egész padot pedig ekletikusan piros, fehér, zöld és kék színekre lefestették. A felújítás után lépett oda hozzájuk egy helyi vállalkozó – aki a pad tulajdonosa –, és felszólította az MKKP tagjait, hogy fessék le barnára a padot, mert „nem maradhat így, nem ülne rá senki, itt nincsenek buzik” – idézték fel a vállalkozó szavait. A vállalkozót végül nem tudták meggyőzni, hogy az a 4 szín nem az LMBTQ zászlójának a színe, így megegyeztek abban, hogy majd átfestik később barnára, viszont harmadnapra a vállalkozó lefestette önerőből. 

„Még szerencse, hogy a barnáról nem jutottak eszébe a négerek vagy valami még durvább" – zárta posztját a helyi kutyapárt.

(Kiemelt kép forrás: Facebook / MKKP Móvár)

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.