Imád repkedni: Szijjártó Péter még az amerikai külügyminiszternél is többet repült egy időszakban

A német külügyminisztert is sikerült leköröznie. 

2021. október 25., 09:01

Szerző:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2018 és 2019  között összesen 61 alkalommal utazott hivatalos út keretében repülővel.  A Szél Bernadett független országgyűlési képviselő által kikért adatok alapján a 24.hu készített összehasonlítást, amely szerint a vizsgált időszakban Mike Pompeo amerikai és Heiko Mass német külügyminiszternél is többet repült Szijjártó. 

Pompeonak  28, míg Maasnak összesen 30 külföldi útja volt ebben az időszakban. Szijjártó 61 útja során 54 alkalommal el sem hagyta Európát. Mindemellett utazásai során  egyszer sem keresett fel egynél több országot, akkor sem, amikor a tengerentúlra vagy Kínába látogatott. 

Összeségében elmondható, hogy a magyar külügyminiszter kétszer annyit utazott, mint német vagy amerikai kollegája. Szijjártó egyébként nem csak a német vagy az amerikai külügyminisztert körözte le, hanem európai kollegáinak nagy részét is. 

 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.