A Sziget miatt sűrítik a vonatokat is

A MÁV és a HÉV járatai is sűrűbben járnak a Sziget Fesztivál miatt.

2023. augusztus 16., 07:27

Szerző:

Az EuroCity járatok több kocsival közlekednek szerdán és csütörtökön Budapest és Bécs között, valamint a Ljubljanába tartó Citadella InterCity is, míg a fővárosban a MÁV-HÉV megnövelt kapacitással járul hozzá a Sziget fesztivál elhagyásához - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A szerdai közlemény szerint a H5-ös HÉV a fesztivál utolsó napjain is éjjel-nappal jár.

A zsúfoltság elkerülése érdekében a HÉV-rendészek segítenek az optimális elhelyezkedésben, hogy az utasok a 108 méter hosszú vonatok mentén egyenletesen várakozzanak - tették hozzá.

A MÁV-HÉV-nél a menetrendi sűrítés szerdán kora délutánig, 14 óráig tart, a HÉV-ek 6-7 percenként járnak a Budapesten belüli szakaszon, hogy a késői kiköltözők is el tudják hagyni a fesztivál területét.

A H5-ös HÉV Budapesten belüli szakaszán (Batthyány tér és Békásmegyer között) budapesti jegyekkel és bérletekkel, valamint a rendezvényhez kapcsolódó, Budapesten belül korlátlan közösségi közlekedést biztosító Sziget Citypass by Budapest Card kártyával utazhatnak - áll a közleményben.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: 168.hu)

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.