Elküldték a sziámi ikreket szétválasztó sebészt a Honvédkórházból

Hudák István korábban állami kitüntetést is kapott. Az idegsebész szerint hatalomtechnikai játék állhat a döntés hátterében.

2022. június 8., 16:44

Szerző:

A világ minden tájára hívják operálni, professzorok lesik a mozdulatait, hogy megtanulják az általa kifejlesztett módszereket. Neki sikerült elkülöníteni a bangladesi ikrek összenőtt agyi ereit, ami lehetővé tette a koponyák szétválasztását. Két évvel ezelőtt magas állami kitüntetésben részesítették, most pedig felbontották Hudák István szerződését a Honvédkórházban  – írja a Válasz Online.

„Próbáltam keresni az okát, miért küldtek el minden figyelmeztetés nélkül. Egyszer csak kaptam egy levelet, hogy megszüntetik a szerződésemet” – nyilatkozta az orvos a lapnak.

„Hatalomtechnikai, azt jelzi: nincs pótolhatatlan ember”

– mondta a szakember az elbocsátás hátteréről.

Az idegsebész vélhetően külföldre megy, de mint mondta: mindent megtesz, hogy valahogy folytathassa a magyarországi praxisát.

(Hudák István. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.