Szerelmet hazudtak, nőket futtattak Salzburgban

Legalább négy magyar nőt kényszerített prostitúcióra az a két férfi, akit kézre kerített a rendőrség. Az elkövetők sokszor meg is verték a prostituáltakat.

2021. május 6., 06:35

Szerző:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya és a Salzburgi Ügyészség közösen fogta el B. Lajos Zoltánt és G. Tibort. A hatóságok üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem gyanúja miatt nyomoznak ellenük.

A két férfi 2017 szeptembere és 2018 februárja között nőket utaztatott Salzburgba, ahol prostitúcióra kényszerítette őket, a pénzt pedig elvették tőlük. A férfiak szerelmet hazudtak az áldozataiknak, és azt mondták, külföldön új életet kezdhetnek együtt, azonban a nők szerelmi fészek helyett egy bordélyházban találták magukat. Aki pedig szabadulni akart, fizikailag bántalmazták. A két futtató testileg és lelkileg is megtörte áldozatait, és bezárták őket egy lakásba. A két bűnözőt végül Magyarországon, Kisújszálláson és Szigetszentmiklóson fogta el a rendőrség. Emberkereskedelemmel gyanúsítják őket, ami öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Kiemelt képünk illusztráció)