Erős széllel és esőzésekkel indul a hét

Napközben ettől függetlenül magas hőmérséklet várható, akár 20 fok is lehet.

2021. május 17., 05:26

Szerző:

Délelőtt borult lesz az ég, sokfelé várható kiadós eső, zápor, helyenként a csapadékba ágyazva zivatar. A legtöbb esőre – területi átlagban is 15-20 mm – az Észak-Dunántúlon és az északi megyékben számíthatunk. Délután már szakadozni, vékonyodni kezd a felhőzet nyugat felől, és a csapadék is egyre inkább az északkeleti tájakra korlátozódik, kisebb záporok azonban még lehetnek nyugaton is – írja a met.hu.

A szél napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és délelőtt a Dunántúlon, délután, este keletebbre is megerősödik, egy-egy helyen viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos északi részeken pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Mónus Márton)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.