Szél Bernadett feljelenti a kormányt rémhírterjesztés miatt

A független ellenzéki képviselő szerint a kormány, járvány idején, hamis statisztikával hergeli az embereket, ami rémhírterjesztés.

2021. április 26., 12:19

Szerző:

Mit érdemel az a kormány, amelyik járvány idején hamis statisztikákkal hergel? Ez bezzeg nem rémhírterjesztés szerintük, ugye?! Pedig igen. Fel is jelentem őket – írta közösségi oldalán Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő.

Ahogy arról már beszámoltunk, Karikó Katalin, a Pfizer/BioNTech-vakcina feltalálója is kifogásolta a kormány vasárnap közzétett, a különböző vakcinák beadása utáni halálozás és megbetegedés arányait bemutató táblázatot. „Még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja: kizárólag megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit” – írta. 

A kutatónő posztjára és a kormány vasárnap közzétett adatsorára reagálva Szél Bernadett bejelentette: feljelenti a kormányt rémhírterjesztés miatt.

(Kiemelt kép: MTI | Kovács Tamás)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.