Újabb telket vásárolt a Mészáros család a Balaton partján

A Mészáros család több, mint százmillió forintért vesz meg egy óvári dombon fekvő, 5484 négyzetméteres földterületet.

2022. november 2., 15:33

Szerző:

Az RTL.hu értesülései szerint Tihany egyik legjobb adottságú földterülete kerülhet a felcsúti Mészáros családhoz. Az 5484 négyzetméteres, óvári dombon elterülő ingatlan nagyobbik részéről ifjabb már nyáron megállapodtak, most a maradék 15 százalék 104 millió forintos összegért kerülhet a Mészáros család tulajdonába. Ha a kormányhivatal rábólint, akkor a Mészáros család összesen 404 millió forintért szerzi meg az ingatlant. 

 „...pénzmozgás nem lesz, mert az eladónak, Eppel Jánosnak – aki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének az elnöke, korábban pedig a kormányzati tendereken rendre sikerrel szereplő Porsche Hungária vezetője volt – teljesítési kötelezettsége áll fenn a Mészáros családdal szemben, így a vételárat teljes egészében ebből írják majd le” – írja az RTL. 

Az rtl.hu a B. Á. L. Zrt-n keresztül vette fel a kapcsolatot a családdal, ám a kérdéseikre nem érkezett válasz, Eppel János pedig telefonon közölte, hogy az adásvételt magánügynek, illetve üzleti titoknak tekinti, ezért nem szeretné kommentálni. 

A Mészáros család az adásvételi szerződés aláírásával azt is vállalta, hogy a termőföldet 5 évig nem adja el, és azt mezőgazdasági tevékenység céljára használja. A család már korábban is vásárolt ingatlanokat Tihanyban, 2020-ban például egy gyümölcsösből, gazdasági épületből és pincéből álló területet 525 millió forintért. Az Óváron található telken egy úgyszintén Eppel Jánostól vásárolt nyaraló és medence található, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra.  

(Kiemelt képünk: Székesfehérvár, 2013. január 17. Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke beszél labdarúgó akadémia és a Videoton FC közös, új, műfüves, székesfehérvári edzőközpontjának ünnepélyes átadásán 2013. január 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán)