Hiába küzdöttek az 54 éves szanki postás életéért: megszólalt a Magyar Posta az újabb tragédiáról

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon meghalt postást. 

2024. július 26., 15:11

Szerző:

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, újabb szörnyű tragédia következtében vesztette életét a Magyar Posta egy alkalmazottja. A postást egy darázs csípte meg, a fellépő allergiás reakció következtében halt meg. A cég saját halottjának tekinti a kézbesítőt, közölték az MTI-vel. 

Küzdöttek az életéért 

A baleset július 22-én történt, a szanki kézbesítő életét a mentők és a helyszínre érkező háziorvos is próbálta megmenteni, az 54 éves postás azonban kórházba szállítása után elhunyt. A Magyar Posta hangsúlyozta: munkatársait rendszeres foglalkozás-egészségügyi vizsgálatban részesíti, biztosítva így az orvos-szakmai felügyeletet. Munkatársai munkavédelmi és elsősegélynyújtó alapképzésen, valamint időszakos oktatásokon is részt vesznek. A társaság megtesz minden elvárható intézkedést a biztonságos munkavégzésért, illetőleg az elhárítható kockázatok csökkentéséért – jelezték.

A haláleset körülményeit az illetékes munkavédelmi hatóság a kórházzal együttműködve vizsgálja 

– tették hozzá.

A tragikus hírről először a Postás Szakszervezet számolt be a közösségi oldalán. 

Sajnos újabb tragikus hírt kell megosztanunk. Munkatársunk, a szanki posta kézbesítője munkavégzés közben életveszélyes darázscsípés következtében elhunyt. Nyugodjon békében! Mélyen együttérzünk a családjával, akiknek minden támogató segítséget igyekszünk megadni. Sok erőt és mielőbbi megnyugvást kívánunk!

– írták a bejegyzésben. 

Pár napja egy másik postás hőgutát kapott 

Mint ismert a múlt héten Kelebián halt meg egy postás, miután hőgutát kapott. Ahogyan azt portálunk is megírta a Magyar Posta saját halottjának tekinti a tragikus sorsú kézbesítőt, valamint azt is közölték, vizsgálják, hogyan halhatott meg a postás. A kézbesítő egyébkén helyettesíteni volt Kelebián, amikor a tikkasztó hőségben eszméletlenül esett össze az utcán. A férfira a járókelők találtak rá, ők hívtak hozzá segítséget. Majd a kiskunhalasi kórház intenzív osztályára szállították, ahol a gondos ellátás ellenére később elhunyt.

A tragédia után a Magyar Posta közleményben azt írta, a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a kollégák a napi feladataikat a lehető legnagyobb biztonságban végezhessék el. A rendkívüli hőségben megfelelő mennyiségű védőitalt is biztosítanak a dolgozók számára, ezen túlmenően a kézbesítők a munkáltató költségére vásárolhatnak vizet. 

Kézbesítőink – vezetőjükkel egyeztetve – a megszokottól eltérő időben is kézbesíthetnek, korábban kezdhetik a munkát, amikor még hűvösebb van. Ügyelünk arra, hogy a munkaátszervezések a szolgáltatás teljesítését ne befolyásolják

– tudatták, valamint hozzátették,  postások a déli melegben bemehetnek a klimatizált közintézményekbe, vállalkozások telephelyeire, irodákba, hűvösebb épületekbe. 

Ilyenkor akár 1-2 órát is szüneteltethetik a munkát a hőség miatt. Ennek elősegítése érdekében belső csatornán közzétesszük azoknak a légkondicionált helyszíneknek az országos listáját, amelyeket bárki, így kollégáink is igénybe vehetnek, és amely elérhető a katasztrófavédelem weboldalán

– írták. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP)