A Magyar Posta vizsgálja, hogyan kaphatott hőgutát a Kelebián rosszul lett majd meghalt postás

A Magyar Posta közölte, saját halottjának tekinti a Kelebián, munkavégzés közben rosszul lett majd meghalt 59 éves postást. 

2024. július 20., 09:38

Szerző:

Amint arról portálunk is beszámolt szerdán életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy postást Kelebiáról, azt követően, hogy a tikkasztó hőségben eszméletlenül esett össze az utcán. A férfira a járókelők találtak rá, ők hívtak hozzá segítséget. Majd a kiskunhalasi kórház intenzív osztályára szállították, ahol a gondos ellátás ellenére később elhunyt. A Magyar Posta most közleményben tudatta, kivizsgálják, hogyan kaphatott hőgutát a kézbesítő. 

Vizsgálat indult

A Magyar Posta közleményében azt írta, az 59 éves kiskunhalasi postást saját halottjuknak tekintik, továbbá azt is kiemelték, hogy a tragédia körülményeinek vizsgálata jelenleg is zajlik, számolt be róla a Telex. Mint írják a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a kollégák a napi feladataikat a lehető legnagyobb biztonságban végezhessék el. A rendkívüli hőségben megfelelő mennyiségű védőitalt is biztosítanak a dolgozók számára, ezen túlmenően a kézbesítők a munkáltató költségére vásárolhatnak vizet. 

 

Kézbesítőink – vezetőjükkel egyeztetve – a megszokottól eltérő időben is kézbesíthetnek, korábban kezdhetik a munkát, amikor még hűvösebb van. Ügyelünk arra, hogy a munkaátszervezések a szolgáltatás teljesítését ne befolyásolják

– olvasható a közleményben, továbbá hozzáteszik, a postások a déli melegben bemehetnek a klimatizált közintézményekbe, vállalkozások telephelyeire, irodákba, hűvösebb épületekbe. 

Ilyenkor akár 1-2 órát is szüneteltethetik a munkát a hőség miatt. Ennek elősegítése érdekében belső csatornán közzétesszük azoknak a légkondicionált helyszíneknek az országos listáját, amelyeket bárki, így kollégáink is igénybe vehetnek, és amely elérhető a katasztrófavédelem weboldalán

– írják. 

Helyettesített 

Baon.hu cikke szerint egyébként a tragikus sorsú postást helyetessíteni vezényelték Kelebiára. A küldeményeket kerékpárral kézbesítette, viszont a pokoli melegben egyszer csak rosszul lett és összeesett. A férfit mentőhelikopterrrel vitték kórházba, azonban péntek reggel életét vesztette.

(Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP)