Fekete festékkel fújták le Szálasi Ferencné sírját a Farkasréti temetőben

Mint az a hírekben megjelent, Szálasi tisztelői Szálasiné sírját alakították nyilas emlékhellyé, valaki most a nyilaskeresztet is lefújta rajta.

2023. március 11., 21:17

Szerző:

A DK ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendületnek a tagjai fekete festékkel fújták le a nyilaskeresztet és a Szálasi Ferencre emlékező feliratot és arcképet is is Szálasi Ferencné Lutz Gizella sírján, adta hírül a HVG Online. A hírekben már szerepelt, hogy egy újnyilas szervezet a sírhelyet a Farkasréti temetőben nemrég megváltotta, a síremléket pedig egyfajta Szálasi-emlékhellyé alakította, miután az 1946-ban kivégzett, nácikkal kollaboráló „nemzetvezető” végső nyughelye máig ismeretlen.

A történetet először a Mérce hozta nyilvánosságra. A sírt hivatalosan gondozó férfi nekik úgy magyarázta a nyilaskeresztre emlékeztető jelképet, hogy az nem az, csupán Táplánszentkereszt falu címeréből másolták le, azt nem árulta el, hogy akkor miért pont onnan.

A Demokratikus Lendület aktivistái fekete festékkel úgy fújták most le a szimbólumot, hogy az inkább egy hagyományos, katolikus keresztre hasonlít. Szálasi Ferenc két élő unokaöccse egyébként a sajtónak nyilatkozva a sírhely átalakítását felháborítónak minősítették korábban, és a Fővárosi Önkormányzat is kilátásba helyezte átalakítását.

(Kiemelt kép: A Demokratikus Lendület tagjai fekete festékkel alakították át a Szálasi Ferencné sírjánál kialakított Szálasi Ferenc-emlékhelyet. Fotó: Demokratikus Lendület, Facebook)