Dunaújváros párbeszédes alpolgármestere is átugrik a DK-ba

Egyre fogyatkozik Karácsony Gergely pártja. Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester azt írta, hogy baloldalisága miatt inkább Gyurcsány Ferencéket választotta a Párbeszéd helyett. 

2023. március 13., 11:09

Szerző:

„Baloldaliként, ellenzékiként és demokrataként mostanra a Demokratikus Koalícióban látom az egyetlen reményt egy olyan Magyarországra, ahol mindenki megkapja a lehetőséget a tisztességes megélhetésre és az életben való boldogulásra.” Ezekkel a szavakkal jelentette be Szabó Zsolt, Dunaújváros párbeszédes alpolgármestere, hogy elhagyja eddigi pártját, és a Dk-hoz csatlakozik.

Szabó nem az első, többek között már a Párbeszéd korábbi országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio is Gyurcsány Ferencéket választotta korábban, ő a zöld politika hathatósabb képviseletével indokolta döntését. Szabót a DK már üdvözölte is soraiban, a sajtóhoz elküldött közleményükben hangsúlyozták, örülnek annak, hogy „újabb politikus látja úgy, hogy csak az Árnyékkormány és a DK jelentette kormányzóképes alternatíva képes véget vetni az Orbán-rendszernek.”

Szabó lépése csak a DK felé irányuló, ellenzéki átlépési hullám egy újabb epizódja a 2024-ben esedékes önkormányzati- és EP-választás előtt. Ezelőtt már Szombathely korábbi szocialista alpolgármestere, Horváth Attila is így döntött, illetve Varga Ferenc, a Jobbik volt országgyűlési képviselője is a DK-ba lépett át.

(Kiemelt kép: Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester. Fotó: Szabó Zsolt, Facebook)