Kocsis-Cake Oliviot is leigazolta a Demokratikus Koalíció

 Kocsis-Cake Olivio szerint új stratégiára és szervezettebb együttműködésre van. 

2023. január 20., 10:40

Szerző:

Folytatom azt a munkát, amit már országgyűlési képviselőként elkezdtem, de mostantól a DK közösségének tagjaként – írta közösségi oldalán Kocsis-Cake Olivio. 

A 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben

– magyarázta a döntést a politikus. Kocsis-Cake szerint egyre többen a DK-ban látják a kormányváltás esélyét. A Párbeszéd egykori pártigazgatója a DK közösségének tagjaként egy zöldebb Magyarországért kíván dolgozni. 

„Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan emberrel bővült a DK közössége, aki szívén viseli hazánk természeti értékeinek sorsát, és már sokszor bizonyított a zöldpolitika és a klímavédelem terén. Kocsis-Cake Olivioval csak még nagyobb erővel fogunk küzdeni azért, hogy Európai Magyarországként kerüljünk ki az Orbán-kormány okozta megélhetési válságból” – reagált egy közleményben a DK a politikus pártfordulására. 

Kocsis-Cake Olivio nem az első, valószínűleg nem is az utolsó ellenzéki politikus, aki a választási vereséget követően a DK-hoz csatlakozik. Lassan csatlakozási hullámról beszélhetünk. Legutóbb arról számoltunk be, hogy Bodrozsán Alexandra és Buzinkay György után Sződliget eddig momentumos polgármestere is a DK-ban folytatja politikai pályafutását. 

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)