Szombathely szocialista alpolgármestere is átigazolt a DK-ba

Szombathely alpolgármestere és az egyik önkormányzati képviselő is otthagyta a szocialistákat. A két politikus a DK-ban folytatja a politizálást.

2023. február 1., 09:23

Szerző:

Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere, valamint Kopcsándi József szombathelyi önkormányzati képviselő is a DK-ban folytatják a politizálást – írja az Ugytudjuk.hu.

Az átlépés okáról Horváth Attila Facebook-posztjában úgy fogalmazott:

„Országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben, Dobrev Klára és az Árnyékkormány csak még látványosabbá tették ezt”.

A Demokratikus Koalíció üdvözli Horváth Attila és Kopcsándi József csatlakozását! Mindig megtisztelő, ha olyan emberek csatlakoznak hozzánk, akik évek óta minden nap bizonyítják, hogy hűen szolgálják városukat és lehet rájuk számítani. Velük csak még erősebb lesz a DK közössége, így megerősödve folytatjuk az európai Magyarországért folytatott munkát – írja a lap.

Ahogyan arról többször is beszámoltunk, számos ellenzéki politikus igazolt át a Demokratikus Koalícióba. Legutóbb Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd politikus lépett át a DK-ba, de korábban már Bodrozsán Alexandra és Buzinkay György, illete Sződliget korábbi momentumos polgármestere is a DK-ban folytatja politikai pályafutását. 

Átjáróház az összes ellenzéki párt

Az elmúlt időben egyre több ellenzéki politikus jelentette be, hogy más pártban folytatja munkáját. A Momentum november közepén jelentette be, hogy Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság volt elnöke és a Jobbik volt alelnöke lép be a Momentumba.

Hasonlóan november közepén jelentette be Szücs Balázs párbeszédes erzsébetvárosi alpolgármester, hogy a DK-hoz csatlakozik. Emellett az újpesti momentumos Déri Tibor, a párbeszédes Erdősi Éva, a jobbikos Szilágyi Szabolcs is ősszel csatlakozott a DK-hoz.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.