Súlyos károkat okozott a vihar Oroszlányban

Leszakadt felsővezetékek, kicsavart fák, kidőlt villanyoszlopok maradtak a szombati vihar nyomában Komárom-Esztergom megyében.

2022. július 23., 18:39

Szerző:

Villanyvezetékeket szakított le, fákat csavart ki és villanyoszlopokat is kidöntött a szombat esti vihar Oroszlányban és környékén, közölte a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság saját értesítési applikációjának beszámolója szerint a Komárom-Esztergom megyei tűzoltók rövid idő leforgása alatt mintegy félszáz hívást kaptak.

A vihar nyomában járó víz pincéket, és kazánházakat is elöntött. Két út is járhatatlanná vált a kidőlt fák miatt: Oroszlány és Csákvár, illetve Oroszlány és Pusztavám között. A városon belül, a Homoki utcából épületre dőlt fák miatt érkezett riasztás. Máshol a vihar által kicsavart fák járművekre dőltek.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.