Súlyos károkat okozott a vihar Oroszlányban

Leszakadt felsővezetékek, kicsavart fák, kidőlt villanyoszlopok maradtak a szombati vihar nyomában Komárom-Esztergom megyében.

2022. július 23., 18:39

Szerző:

Villanyvezetékeket szakított le, fákat csavart ki és villanyoszlopokat is kidöntött a szombat esti vihar Oroszlányban és környékén, közölte a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság saját értesítési applikációjának beszámolója szerint a Komárom-Esztergom megyei tűzoltók rövid idő leforgása alatt mintegy félszáz hívást kaptak.

A vihar nyomában járó víz pincéket, és kazánházakat is elöntött. Két út is járhatatlanná vált a kidőlt fák miatt: Oroszlány és Csákvár, illetve Oroszlány és Pusztavám között. A városon belül, a Homoki utcából épületre dőlt fák miatt érkezett riasztás. Máshol a vihar által kicsavart fák járművekre dőltek.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

 

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.