Alapítvánnyal is védi ezután a hagyományos családmodellt Novák Katalin

A köztársasági elnök „hagyományos családmodellt” védő Alapítványa felveszi a kesztyűt azokkal a nem látott erőkkel szemben, akik azon dolgoznak, hogy a fiatalokat eltántorítsák a gyermekvállalástól és szétszakítsák a családokat.

2023. június 6., 16:29

Szerző:

Bejegyezte a Szegedi Törvényszék Novák Katalin „hagyományos családmodellt” védő egyszemélyes alapítványát – írja a 24.hu. A köztársasági elnök korábban azt mondta, hogy sokan támadják a családközpontú magyar modellt és meg akarják akadályozni, hogy magunk döntsünk arról, hogyan neveljük a gyermekeinket.

New Yorkban az ENSZ nők helyzetével foglalkozó ülésén márciusban, azt is hozzátette az államfő, hogy szerinte

soha nem látott erők dolgoznak azon, hogy a fiatalokat eltántorítsák a gyermekvállalástól és szétszakítsák a családokat. 

A Családpárti Alapítvány fő célkitúzése a hagyományos családmodell, a családi értékek védelme, népszerűsítése, a családi élethez szükséges ismeretek terjesztése, a gyermeknevelés ösztönzése és támogatása, és a a házasság, mint egy nő és egy férfi között önkéntes alapon létrejött életközösség és élethosszig tartó szövetség népszerűsítése. Ezek melett foglalkozik a konzervatív női vezetők összefogásával, tehetségek gondozásával, külpolitikai gondolkodás támogatásával, vagy Magyarország szépségeinek bemutatásával is.

A 24.hu megkérdezte a köztársasági elnök hivatalát, hogy milyen forrásból finanszírozzák majd a működés költségeit. A Sándor-palota kommunikációs igazgatósága azt írta, hogy változatos forrásokat vesznek majd igénybe, ami lehet az alapítványhoz csatlakozók vagyonrendelése, magánszemélyek vagy jogi személyek támogatása, illetve pályázati forrás. 

A Sándor-palota válaszában azt írja, hogy az elnök asszonynak az a célja, hogy a Családpárti Alapítvány hosszú távon valósítsa meg támogató tevékenységét. A levélben hozzátették azt is, hogy Novák Katalin abban bízik, hogy az alapítvány „lépésről lépésre, évről évre többet segíthet majd a családoknak, tehetséges fiataloknak” és a mindenkori feladatokhoz illeszkedő, takarékos, hatékony szervezetként működik majd.

(Kiemelt képünkön: Novák Katalin államfő. Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le.