Rossz hírrel szolgál a nyolcadik kerületi újságárus, akinél Orbán Viktor 168 Órát akart venni

Wölfinger László szerint az emberek kiábrándultak a politikából.

2021. július 8., 10:00

Szerző:

„Pártállástól függetlenül jó benyomást tett rám a miniszterelnök” – ezt mondta a 168-nak a józsefvárosi újságárus, akinél szerdán Orbán Viktor bevásárol kormánykritikus, vagy ahogy a kormányfő mondta őt „gyalázó” lapokból. Mint megírtuk, a miniszterelnök a többi között vett Magyar Narancsot, Népszavát, HVG-t, Hócipőt, illetve 168 Órát akart volna, de hoppon maradt, mert utóbbiból az összeset eladta az újságárus. 

Orbán Viktor szerdán a magyar sajtószabadság létezését azzal demonstrálta, hogy elment egy nyolcadik kerületi újságoshoz, és kormánykritikus újságokat vett. A miniszterelnök választása egy, már a kerületben is kuriózumnak számító újságos standra esett. A bódé üzemeltetője, Wölfinger László arra a kérdésünkre, hogy megjátszott volt-e az ominózus videó, azt mondta, egyszer vették fel, és a felvétel végén besétáló férfi is spontán érkezett.

Wölfinger László azt mondta a 168-nak, hogy szimpatikus volt neki a miniszterelnök, és sajnálja, hogy nem szelfizett vele egyet. Bár a politikával olyan mélyen nem foglalkozik, neki elég az, amit az újságokban olvas. „Nem szeretem azokat a cikkeket, amiknek fél oldalas címe van, szinte ordít az újság” – fogalmazta meg a kritikáját arról, hogy manapság hogyan szerkesztik a lapokat. Ugyanakkor egy rossz hírt is mondott, szerinte az emberek kiábrándultak a politikából, már egyik oldalt sem szeretnék, hogy hatalmon legyen jövőre a választások után. „Én meg csak túlélni szeretnék ezt a vírusos évet” – jelentette ki. 

A férfivel egyébként szerdán a 24.hu is forgatott. Wölfinger László a riporternek egy kulisszatitkot is elárult, mégpedig azt, hogy megmondta Orbán Viktornak, ne használja a „Hajrá, magyarok” rigmust, mert az nagyon „focis”, Wölfinger László márpedig nem szereti a futballt. Ehelyett azt mondta a miniszterelnöknek, jobb lenne, ha Vörösmarty Mihálytól idézne, például azt, hogy „Hazádnak rendületlenül”.

Mint kiderült, a miniszterelnök és Kocsis Máté is ismeri Wölfinger Lászlót. Utóbbi régebben járt hozzá. Az újságárus a Fidesz frakcióvezetőjéről azt mondta, „normálisan viselkedett”. Wölfinger Lászlót egyébként Aranykoszorú-díjjal is kintüntették korábban. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor és Wölfinger László újságárus. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.