Ne járjon úgy, mint Orbán Viktor

A miniszterelnök 168 Órát akart venni egy nyolcadik kerületi újságosnál, de hoppon maradt, mert elkapkodták előle.

2021. július 7., 20:49

Szerző:

Orbán Viktor szerda délelőtt 168 Órát akart vásárolni – de hoppon maradt. Kénytelen volt üres kézzel távozni, mert lapunk minden példányát elkapkodták előle. Hogy elkerülje a hasonló helyzeteket, és soha ne maradjon hoppon: fizessen elő a 168 Órára, itt! 

Ahogy arról beszámoltunk: miután a Riporterek Határok Nélkül szervezet Orbán Viktort is a „sajtószabadság ragadozói” nevű listára tette, a kormányfő egy videóval demonstrálta: Magyarországon szabad a sajtó. A felvétel tanúsága szerint a miniszterelnök egy nyolcadik kerületi újságosnál igyekezett „a kormányt gyalázó” lapokat venni. Az ellenzékinek tartott lapok között 168 Órát is be akarta szerezni.

Utóbb a nyolcadik kerületi önkormányzat lapja, a józsefváros.hu munkatársai beszéltek a „klasszikus újságárusnak” titulált Wölfinger Lászlóval, aki több kulisszatitkot is elárult a miniszterelnök által közzétett, jól láthatóan megvágott videóval kapcsolatban. Így egyebek mellett elmondta: bár a kormányfő valóban szeretett volna hozzájutni lapunkhoz, végül mégis üres kézzel kellett távoznia, mivel minden példányt eladott a vizit előtt a hírlapárus.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor kormánykritikus lapokat vesz egy VIII. kerületi újságosnál 2021. július 7-én. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.