Plakátsorsok címmel indít köztéri kampányt a 140 éves Magyar Vöröskereszt

A kerek évforduló alkalmából segítségnyújtó tevékenységük sokszínűségét szeretnék reflektorfénybe állítani a plakátokon keresztül.

2021. május 6., 17:33

Szerző:

A szervezet csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kerek évforduló apropóján segítségnyújtó tevékenységük sokszínűségét szeretnék reflektorfénybe állítani, mégpedig „az emberi sorsok ezer arcán keresztül", amelyekkel nap mint nap találkoznak a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei.

Azt írták, a kampány nemcsak a humanitárius szervezet 140 évét ünnepli, hanem megragadja az alkalmat arra is, hogy fontos társadalmi helyzetekre, problémákra világítson rá. A plakátok a Magyar Vöröskereszt főbb tevékenységeiből hatot mutatnak be: nehéz helyzetben lévő vagy bántalmazott emberek, családok segítése, hajléktalanok, fogyatékkal élők és egyedül élő idősek támogatása, katasztrófa-válaszadás, valamint baleseti elsősegélynyújtás.

Az egész ország területén megjelenő plakátok különleges vizuális elemei, amelyek önmagukban is utalnak a szövegben közölt tartalomra, a fővárosban még látványosabban, 3D-ben is megjelennek jónéhány helyen – írták. A közlemény idézi Somody Zoltánt, a szervezet kommunikációs vezetőjét, aki szerint az évforduló alkalmából azt szeretnék megmutatni, hogy a mindennapokban milyen sokféleképpen tudnak segíteni a különböző hátterű vagy élethelyzetű embereken, egyben felhívni a figyelmet az általuk végzett munka fontosságára és szükségességére. A Magyar Vöröskereszt szociális ellátórendszerével, intézményeivel, szolgáltatásaival hosszú évtizedek óta az ország minden pontján jelen van, és támogatja azokat, akiknek szüksége van rá és hozzájuk fordul – tette hozzá.

A citylight plakátok május 1. és 31. között láthatók országszerte 140 helyen, 3D-s formában pedig Budapest 23 pontján, és a Magyar Vöröskereszt online csatornáin is megtekinthetők.

(Kiemelt képünk illusztráció: Vért ad egy férfi a Magyar Vöröskereszt hajdúböszörményi véradásán 2020. április 17-én. Fotó: MTI | Czeglédi Zsolt)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.