Csökken a benzin ára

A történelmi csúcsról egy kicsit lejjebb megy.

2021. augusztus 4., 19:10

Szerző:

Péntektől csökkennek a jelenleg történelmi csúcsponton lévő hazai üzemanyagárak – számolt be a holtankoljak.hu. A portál információi szerint a benzin esetében ez bruttó 4 forintot jelent literenként, a gázolaj átlagára pedig bruttó 2 forinttal csökken majd. Az átlagár a 95-ös benzin esetében 452 Ft/liter, míg a gázolaj esetében 447 Ft/liter.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 2020-as átlagárakhoz képest Magyarországon drágult meg a legnagyobb mértékben a benzin ára egész Európában. Magyarországon 20,2 százalékkal drágultak az üzemanyag árak, második helyen Törökország áll 19,4 százalékkal, majd Luxemburg következik 16,9 százalékkal. Máltán és Albániában ez idő alatt nem hogy nem nőtt, csökkent is a benzin ára.

(Kiemelt kép: Autós emeli le a töltőpisztolyt a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.