Magyarországon drágult a legjobban a benzin

Egy év alatt 20 százalékos emelkedés, ezzel elsők vagyunk Európában.

2021. július 17., 15:07

Szerző:

Egy online kereskedelemmel foglalkozó oldal felmérése szerint Európában a legnagyobb mértékben Magyarországon drágult a banin ára 2020-hoz képest – írja a hvg.hu. A picodi.com adatai alapján 2021 első felében az előző év azonos időszakához képest Magyarországon 20,2 százalékkal drágultak az üzemanyag árak. Ez Európában a legnagyobb emelkedés. Második helyen Törökország áll 19,4 százalékkal, majd Luxemburg következik 16,9 százalékkal. Máltán és Albániában ezalatt még csökkent is a benzin ára.

A picodi.com szerint Oroszországban a legolcsóbb a benzin Európában, 1 liter 0,54 euróba kerül, ami 194 forintnak felel meg. A legmagasabb árat a hollandok fizetik, ott 1,72 euró literje, ami 618 forintot jelent. Itthon az idei év első felében az átlagos benzinár 416 forint volt, ami 14. legdrágább árszint a 42 ország közül.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: shutterstock.com)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.