Történelmi csúcson a benzin ára

Soha nem kértek még ennyit egy liter üzemanyagért itthon, mint most.

2021. július 14., 12:34

Szerző:

A szerdai emelés hatására történelmi csúcsot döntött a benzin ára Magyarországon, ami 5 forinttal emelkedett, míg a gázolaj ára egy hónap alatt tizenhat forinttal nőt.

A 95-ös benzin átlagára most 451 forint. Ilyen sokat még sosem kértek érte a kutakon. A drágulással összefüggésben áll, hogy a forint gyengélkedik a devizapiacon, illetve a koronavírus-járvány gazdasági hatásai is közrejátszanak a folyamatban. A gázolaj ára még nem döntött rekordot, minimálisan, de alatta van a legutóbbi csúcsnak. Egy kúton átlagosan 447 forintért kérnek ezért az üzemanyagért.

Szakértők szerint olajpiacon lényeges változások nem várhatóak, valamint azt is hozzátették, hogy a forint árfolyamában sem jelezhető előre semmilyen érdemi változás. Ennek következtében további drágulás várható. Az 500 forintos benzinárat azonban nem tartják valószínűnek, hogy elérjük.

(Kiemelt kép: Egy dolgozó helyére teszi a töltőpisztolyt tankolás után egy töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én. Fotó:Mohai Balázs/MTI)