Parlamenti Sajtóiroda: Nem az Országgyűlés Hivatala fűti az üléstermet, hanem a képviselők

Jakab Péter, a Jobbik Magyarorszért Mozgalom volt elnöke kedden hőmérővel ment be a Parlamentbe, ahol 23 fokot mért az ülésteremben. A politikus kiemelte, hogy mindezzel szemben a gyerekek 18-20 fokban fáznak az iskolákban.

2022. november 24., 12:44

Szerző:

Jakab Péter hőmérővel ment a Parlamentbe. A politikus szerint 18 fok helyett tegnap 23 fokban ültek a képviselők az ülésteremben, miközben a gyerekek fáznak az iskolákban. Ott ugyanis akár 18-20 fokig is csökkenthetik a hőmérsékletet – számol be az RTL Híradója. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint egyébként a 23 fok az ideális hőmérséklet a tanuláshoz.

A Parlament Sajtóirodája az RTL megkeresésre azt felelte, hogy a parlament fűtési rendszere csak a 18 fokos átlaghőmérséklet tartását teszi lehetővé. A rendszer felfűtési és lehűtési időszakokkal tartja az előírt hőmérsékletet, amit folyamatosan mérnek. Hozzátették, hogy

az ülésterem hőmérsékletét az is befolyásolhatja, hogy egy légtérben hány ember tartózkodik. 

(Kiemelt képünk: Jakab Péter, a Jobbik képviselője kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).