Mégis 18 fok lesz a Magyar Nemzeti Bankban

A Magyar Nemzeti Bank az általa elindított Zöld Program részeként a többi között 18 fokban maximalizálja a központi hőmérsékletét – annak ellenére, hogy nekik nem kellene.

2022. szeptember 28., 10:13

Szerző:

„A mai napon elfogadott komplex, energiahatékonysági- és takarékossági programmal pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a belső működésében is fenntartható kíván lenni. Ennek keretében az épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban 18 Celsius fokban maximalizálja, csökkenti az épületek diszkivilágítását és lépéseket tesz az ún. „szürke víz” hasznosítására, valamint a használati melegvíz hőmérsékletének csökkentésére” – írták keddi közleményükben.

A döntést azzal magyarázták, hogy a jegybank élen kíván járni Magyarországon a zöldítésben, és a karbonsemlegesség irányába köteleződtek el. A program részeként munkavállalóikat ösztönzik a tömegközlekedés és a telekocsi rendszer használatára egyaránt. „A program keretében a jegybank további napelemek telepítését is megkezdi annak érdekében, hogy az MNB Budai Központ épületének fűtési rendszerét függetlenítse a földgáz felhasználásától” – írták.

A jegybank volt a Magyar Közlöny alapján az egyik kivételezett helyszín, ahol nem vezetett be a kormány hőmérsékleti limitet.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)