Parragh László páros lábbal szállt bele Karácsony Gergely zöldítési terveibe

Online konzultációt indít a pesti alsó rakpart lezárásáról a fővárosi vállalkozók körében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Nem először szól be a Kamarán keresztül Parragh László a főváros elképzeléseibe. 

2022. május 10., 11:27

Szerző:

A BKIK keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kamara osztja a Magyar Autóklubnak a pesti alsó rakpart végleges lezárását ellenző véleményét, mert a szakemberek szerint annak végleges lezárása tovább ronthatja a budapesti autós közlekedést. A főváros egyes részeinek megközelítése gépjárművel jelenleg is komoly nehézséget jelent az adott területen működő vagy ott szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak – írták, megjegyezve: a jármű egyes lakossági szolgáltatóknak – például szerelőknek, építési vállalkozóknak, kiskereskedelmi áruszállítóknak – nélkülözhetetlen munkaeszközeik vagy árucikkeik célba juttatásához.

A BKIK az online konzultáció után egyeztetést kíván folytatni a tapasztalatokról a főváros vezetésével – olvasható a közleményben.

Karácsony Gergely főpolgármester április 13-án jelentette be, hogy a Lánchídtól délre teljesen autómentes lesz a pesti alsó rakpart. A Magyar Autóklub erre reagálva közölte: elutasítja az észak-déli közlekedési folyosóként használt pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárását.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) még múlt év szeptember közepén megtámadta Karácsony Gergely egyik népszavazási kérdését arról, hogy az álláskeresési járadékot 3 helyett 9 hónapig folyósítsák. Több kamarai vezető állítja, hogy nem volt erről egyeztetés, a Parragh László vezette MKIK hivatalos kommunikációja pedig arra sem válaszol, hogy ki vagy kik döntöttek a kérdés megtámadásáról. 

Karácsony Gergely szeptemberben azt mondta a 24.hu-nak: szerinte Parragh László a NER egyik legkülönlegesebb figurája, mert mindig előre tudja, „mi lesz a kormány következő gazsága.” Ezt azzal indokolta, hogy Parragh már megosztotta: újra megfelezik az iparűzési adót. „Nyilvánvaló, hogy ezt a pénzt egy következő Orbán-kormány nem tenné vissza. Ehelyett kéjes örömmel néznék, hogyan állunk bele a földbe. Nem csak mi, hanem az egész önkormányzati rendszer.”

 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (j) és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kamara gazdasági évnyitóján az InterContinental Budapest szállóban 2020. március 10-én. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)