Ötmillió forintot kértek születendő gyermekükért, pechükre az örökbefogadó hirdetést egy újságíró adta fel

2018. december 13., 13:48

Szerző:

A Pest Megyei Főügyészség emberkereskedelem előkészületének vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik születendő gyermekük örökbe adásáért öt millió forintot kértek.

Egy újságíró az örökbefogadás kérdéseit érintő riportjához anyagot gyűjtött. 2016 és 2017 folyamán interneten több apróhirdetést adott fel. A hirdetések azt tartalmazták, hogy a párjával együtt szeretnének nyílt örökbefogadással kisbabát örökbe fogadni. Ezért várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincsen lehetősége maga felnevelni a gyermekét, s ilyen módon gondoskodna a jövőjéről. Ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni.

A bűnügy két vádlottja, egy férfi és az élettársa 2018 január első napjaiban olvasta a hirdetést. A nő gyermeket várt. A születendő babát nem akarták megtartani, a terhességet megszakító műtét időpontja is ki volt már tűzve. A hirdetés láttán eldöntötték, hogy oly módon próbálnak pénzt szerezni, hogy felkeresik a hirdetés feladóját és több millió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbefogadásáért.

Egy személyes találkozót beszéltek meg, ahol a férfi előadta, hogy „mindennek ára van”. Azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbe adásáért cserébe. Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva, s a végén a fennmaradó összeget.

Az újságíró kitért a felajánlás elől. A nő megszakította a terhességét.

A Pest Megyei Főügyészség a férfit és a nőt emberkereskedelem előkészületének vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Budapest Környéki Törvényszék dönt.

(Forrás: Ügyészség)

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.