Orbán Viktor: mindegy ki az ellenzék, úgyis legyőzzük

Orbán Viktor visszafogott beszédet tartott ugyan a választások után, de gratuláció helyett azért még így is sikerült belegázolnia az ellenzékbe.

2024. június 10., 00:56

Szerző:

57 százalékos volt a részvétel, a demokrácia köszöni szépen jól van, ez is egy szép rekord – jelentette ki beszédében Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP eredményváróján. Hozzátette, a mai napon két választást tartottak, a Fidesz mind a kettőt megnyerte, ráadásul háborús helyzetben, nehéz csatában arattak győzelmeket.

Az emberek ma világosan megüzenték, hogy békét akarnak. Megerősítést kapott a békepárti politika, így a kormány ezzel a felhatalmazással kettőzött erővel fog küzdeni.

– tette hozzá Orbán Viktor. Közölte, a magyarok táviratban tudják elküldeni Brüsszelnek a mai választás eredményét, ami így szól:

migráció stop, gender stop, soros stop, Brüsszel stop.

Végül Orbán közölte, hogy a választásnak van egy erkölcsi természetű üzenete is, mégpedig hogy a Momentum pontosan a párizsi olimpia évében íródott ki a közéletből. A másik tanulsága pedig, hogy a magyar emberek világosan megmondták, hogy akik Brüsszelben a hazájuk ellen dolgoznak, azokat meg fogják büntetni, így mindegyiket leszavazták.

Orbán Viktor végül a beszédében kijelentette, a kormánypártoknak mindegy hogy a régi vagy az új ellenzéket, de legyőzik őket. 

(Kiemelt képünkön Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

10:17

A nyudíjasok száma évről évre növekszik, ahogy a várható élettartam is, és egyre kevesebb az olyan aktív korú dolgozó, aki az időseknek nyújtott ellátásra fordítandó összeget kitermeli. Éppen ezért a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, több országban vezetnek be olyan intézkedéseket, amelyek a nyugdíj részleges megadóztatásával járnak.