Pataky Attila elárulta, honnan ismeri Orbán Viktort és milyen a kapcsolatuk: Szüksége van rám

Pataky Attila azt is mondja, hogy nincs arra ideje, hogy rendszeresen találkozzon Orbán Viktorral.

2024. június 6., 12:01

Szerző:

Pataky Attila a Mandiner című kiadvány videós interjújában zengett ódákat Orbán Viktorról, végül azt is elmesélve, hogy hogyan ismerte meg a későbbi miniszterelnököt.

Pataky Attila véleménye Orbán Viktorról

Az alább megtekinthető videóban Pataky Attila először véleményez néhány ellenzéki politikust, majd a Békemeneten is részt vett médiaszemélyiség azt a kérdést kapja, hogy honnan-mióta ismeri Orbán Viktort. Erre először azzal viccel, hogy már 1913-ban ott voltak együtt, amikor eldördült az ágyú az Auróra cirkálón. Aztán válasz gyanánt Pataky Attila a következő eszmefuttatást mondja bele a kamerába, ami kerek mondatokká csak itt-ott áll össze.

„Viktor akkor is nagyon fiatal volt vagy akkor MÉG nagyon fiatal volt. Nekem most is fiatal. Lélekben valószínűleg egy örökifjúnak kell lennie, mert aki ezt a nyomást, amit ő elbír, és ezt a fajta szolgálatot, amit ő megtesz és végigvisz és hisz benne és van terve, elképzelése, 5 évre, 10 évre 15-re, 20-ra, 30-ra... Aki ezt átlátja, felkel... (nagyon keveset alszik, azt tudom) ...és felkel és beleáll ebbe az egész tébolydába, ami most zajlik a földkerekségen, az legfeljebb a test öregedhet vagy fáradhat vagy bármi más. Bár az övé az sem fárad, csoda. Én a világ minden kincséért nem lennék és tudnék a helyében lenni. Mert én tudom, hogy a magam showbusinessében milyen hajtásról és milyen tekerésről és milyen nehéz pillanatok azért vannak benne, és milyen megterhelés, akkor az övé milyen lehet! Pedig van fantáziám, de elképzelni se tudom, úgyhogy nekem ő örökifjú”

– felel Pataky Attila.

Pataky Attila így ismerte meg Orbán Viktort

A riporter ekkor rámutat, hogy a 72 éves rockzenész ezzel most nem igazán válaszolta meg, hogy hol találkozott először Orbán Viktorral, úgyhogy Pataky Attila nekifut még egyszer:

„Amikor a Fidesz elkezdte a létezését, onnantól kezdve mi ott voltunk a Gömöri Zsolttal, Nagy Feróval, Ákossal és a többiekkel. Ott voltunk egy színpadon. És onnan indult az ő történetük, és abból a mi történetünk, az enyém meg csak folytatódott, mert akkor már megvolt... a bakancsos időszak igencsak a vége felé járt. Akkor ismertem meg. És nézem, párhuzamosan haladnak az életútjaink, párhuzamos síneken haladunk, nem kereszteztük még soha egymásét.”

Talán abban a reményben, hogy kiderül, hogy mit jelentenek a fenti szavak, a riporter ekkor közbeszúrja a kérdést, hogy Pataky Attila rendszeresen szokott-e találkozni Orbán Viktorral. A válasz némi habozás-gondolkodás után a következő:

„Nem. Nem nem nem, nem, mert nincs rá időm. És ettől sokkal keményebben hangzik az, hogy neki nincs végképp rá ideje. Akikkel ő rendszeresen találkozik, azok egyben a munkatársai is, egészen biztos vagyok benne. De az jólesik és érzem és tudom, hogy szüksége van rám. És én megyek vele végig az úton, ez biztos. Ha igényli és ha szükség van rám, akkor megyek, ha nem, akkor meg a magam útja is arra visz, tehát nincs gond.”

Alább találja a videót, ami a fentieket tartalmazza, kattintson bátran a play gombra!

(Kiemelt kép: YouTube/Mandiner)