Pataky Attila a Békemenetről: a rocker senkinek nem kívánja, „amit nekem kellett megélni”

Szombaton tartotta a Fidesz a Békemenetet, amin Pataky Attila is részt vett.

2024. június 3., 08:27

Szerző:

Emlékezetes, hogy az előző Békemeneten még együtt vonult Tóth Gabi és Krausz Gábor, a mostaniról Pataky Attila nyilatkozott.

Pataky Attila és a normálisan gondolkodó emberek

Pataky Attila, az EDDA együttes frontembere régóta nagy támogatója a Fidesznek és Orbán Viktornak, így a szombati Békemeneten is jelen volt. A Bors című lap számára mondta el gondolatait a megmozdulással kapcsolatosan, többek között a következőket fejtve ki arra a kérdésre válaszolva, hogy miért állt be a menetbe:

„Minden normálisan gondolkodó ember valószínűleg itt van. Azok gyülekeznek most itt igen nagy létszámban. Akik úgy körülbelül átlátják mi történik most itt a világban, a világunkban. Semmiképpen nem akarják azt, amit nekem kellett megélni, hogy napapám mesélt az első világháború borzalmai, majd apám mesélt az első világháború borzalmairól.”

Lehetséges, hogy a nyilatkozat tévedést/elírást tartalmaz, és az 1951-ben született zenésznek az édesapja nem az első, hanem már a második világháború borzalmairól mesélt. Nyilatkozata ezen kívül mindenesetre például a következő mondatot is tartalmazza:

„Amíg békét akar Viktor, addig én megyek vele. Mindhalálig, végig az úton.”

Pataky Attila, a normálisan gondolkodó ember

Pataky Attila a legutóbb Hajdú Péter beköltözős műsorában szerepelt, ahol többek között energiát adott át a házigazda műsorvezetőnek:

„Nagyon fontos, hogy tudod magad gyógyítani. Lentről szívod föl az energiát, itt meg föl. [...] Átadod itt, most rögtön. Most rögtön is át tudom adni neked, de ezer méterről és kétezerről, de ötezerről és tízezer méterről is át tudom adni.”

Azzal kapcsolatban, hogy Pataky Attila azt állítja, hogy találkozott már földönkívüliekkel, az énekes a következőket meséli ugyanebben az interjúban:

„Amikor egy dragon sárkánylénnyel szemben állsz, és meggyőződésed, hogy nem álmodsz, hanem ez most... Hogy mi a valóság...? Na innen aztán kezdhetnénk, tudod! És ott állsz... Azt nem lehet elmondani. Egy ilyen sárkány három, három és fél méter magas. Az nagyon kemény. És ha annak megpróbálsz a szemébe nézni, az akkor mint a mesében... elporladsz. Elporladhatsz, mert olyan a tekintete!”

Pataky Attila azt is említi az interjúban, hogy úgy érzi, hogy a teremtő Isten egész életében a tenyerén hordozta őt, és neki baja csak akkor volt az életben, ha kiugrott Isten tenyeréből. Azt mondta, hogy amikor elhitte önmagáról, hogy király, akkor jöttek mindig a problémák. Itt találja a teljes videót.

De ha a hazaszeretetről szeretné hallgatni még egy kicsit Pataky Attilát, akkor az alábbi, klasszikus interjút ajánljuk, ami a TV2 Mokka című adásából való és a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából készült még 2022-ben. A rockzenész ekkor ugyanazt az Orbán Viktor-pólót viselte, amit a hétvégén a Békemeneten.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)