Orbán Viktor: Nekünk nem tűnik melegellenesnek a törvény

A miniszterelnök azt is elmagyarázta, szerinte miért nem az.

2021. június 18., 08:09

Szerző:

Megindokolta Orbán Viktor, hogy szerinte miért nem „melegellenes” a Parlament által kedden elfogadott pedofiltörvény. A kormányfő azt mondta: a törvény 18 év felettiekre nem vonatkozik, és akik nem felnőttek azokat védeni kell, „ha a melegközösség tagjai továbbolvassák a törvényt, akkor látják, hogy a gyermekek szexuális nevelése továbbra is a szülőkre tartozik, azt semmilyen intézmény nem veheti el, ezen az alapon áll ez a törvény” – magyarázta péntek reggeli szokásos interjújában, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorban a miniszterelnök.

„Az iskolai szexuális nevelés korlátait nagyon világosan fel kell állítani, és meg kell védeni a kiskorúakat attól, hogy olyan tartalomhoz jussanak, amely ellentétes azzal az elgondolással, amelyet a szüleik helyesnek tartanak”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor előző nap, csütörtök, azaz június 17-én este is foglalkozott már a sokak által sokszor vitatott törvénnyel. Akkor egy közleményt adott a Miniszterelnöki Sajtóiroda Szamizdat 10. címen. A miniszterelnök szerint a törvény körüli felháborodás azt jelzi, hogy „a liberális gőzhengerek ismét elindultak Magyarország ellen”. Írásában a liberalizmust a kommunizmussal mossa össze:

„Hiába, a mozgalom örök, már nem a »világ proletárjai egyesüljetek«, hanem a »világ liberálisai egyesüljetek« az új jelszó.

Ez persze erősíti azt a közép-európai meggyőződést, hogy ma a liberális voltaképpen a diplomás kommunista. A mostani baloldali kampány Magyarország ellen újabb bizonyíték arra, hogy ma a baloldal a szabadság ellensége, mert szólásszabadság helyett általuk definiált politikai korrektséget, véleménypluralizmus helyett pedig véleményhegemóniát akarnak a maguk számára” – áll a miniszterelnöki közleményben.

A névleg pedofilellenes, de a menet közbeni módosításokkal sokak szerint melegellenessé tett, a heteroszexuálistól való eltéréseket a nyilvánosság nagy részéből kizáró törvényt a parlamenti többség kedden fogadta el. A tüntetők szerint a homoszexualitást a pedofíliával összemosó, orosz mintát követő szigorítások ellen nem csak itthon tiltakoztak tüntetéseken és más formákban, a külföldi visszhangok is többnyire élesen elítélőek voltak. A német külügy szerint a magyar törvény súlyosan diszkriminálja a melegeket és más szexuális kisebbségekhez tartozókat, de Von der Leyen, az Európai Bizottság néppárti elnöke is aggodalmát fejezte ki.

A teljes szöveget itt tudja elolvasni. A törvény ellen június 14-én politikusok, színészek, családok tüntettek a Parlament előtt. A békés demonstráción a 168 is ott volt. Több ezren kimentek a Kossuth térre

szivárványos Orbán Viktort, Vlagyimir Putyint és „szexi ördög” Dúró Dórát ábrázoló táblákkal,

hogy jelezzék a kormánypártoknak, nem értenek egyet a melegellenes politikájukkal, továbbá követelték tőlük, hogy vonják vissza a törvényjavaslatot, amely összemossa a homoszexualitást, a transzneműséget és a pedofíliát.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.