Az európai egységet hangsúlyozta Macron az Orbánnal folytatott találkozón

Egységes fellépésre van szükség az Ukrajnát megtámadó Putyin ellen – figyelmeztette a francia elnök Orbánt.

2023. március 14., 08:11

Szerző:

Az „európai egység” szükségességére hívta fel a figyelmet Emmanuel Macron francia elnök Orbán Viktorral folytatott találkozóján. Az al-Arabiya dubaji érdekeltségű, angol nyelvű hírportál beszámolót közölt a magyar miniszterelnök és a francia elnök párizsi találkozójáról, amelyben azt írják, Macron a szankciók melletti egységes kiállásra kérte Orbán Viktort.

A portál Orbán mint Magyarország „szélsőjobboldali miniszterelnökét” jellemezte, és leírja azt is, a munkavacsorán szóba került Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának Magyarország általi ratifikációja is. Törökország és Magyarország ezzel még mindig késik.

Ezen kívül a migráció kérdéséről is tárgyaltak, az al-Arabiya kiemelte, ebben az ügyben Magyarországot már számos alkalommal támadták menekültellenes politikája miatt.

Az MTI hétfőn este a vacsoráról és megbeszélésről azt közölte, „hivatalos francia közlések szerint a találkozón az aktuális európai kérdéseket vitatják meg a felek, így az orosz-ukrán háborút és Ukrajna támogatását, az európai versenyképesség megerősítését, energiabiztonsági kérdéseket és az európai védelmi ipar fejlesztését.”

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Emmanuel Macron francia köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az Elysée-palotában 2023. március 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)