Orbán repülővel ment a kassai V4-csúcstalálkozóra

Orbán Viktor csütörtök reggel a honvédség egyik repülőgépével utazott a 260 kilométerre levő Kassára a V4-csúcstalálkozóra.

2022. november 24., 15:09

Szerző:

Orbán Viktort csütörtökön reggel a honvédség egyik repülője szállította Budapestről a 260 kilométerre lévő felvidéki városba a V4-csúcstalálkozóra – írta a 24.hu.

A miniszterelnök a honvédség HM 606-os jelű Falconjával repült Ferihegyről, amivel fél óra alatt érkezett a kassai reptérre. A lap megkérdezte a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkárát, hogy miért repülővel utazott a miniszterelnök. Havasi Bertalan azt válaszolta, hogy 

„A V4-csúcstalálkozóra mindegyik delegáció repülőgéppel utazott, még a szlovák is.”

Szlovák sállal gazdagodott Orbán

Eduard Heger megoldotta Orbán Viktor nagy-magyarországos sál körüli botrányt, és a magyar miniszterelnöknek adott egy szlovák sálat. Erről mindkét fél beszámolt a Facebookon, csak Orbán nem mondta, hogy honnan van az új sál.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar, Petr Fiala cseh, Eduard Heger szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (b-j) a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján 2022. november 24-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)