Orbán: Nehéz szívvel írtam alá a szigorításokról szóló rendeleteket

A következő két hét lezárásairól rendelkezett a kormányfő, az aláírást a Facebookra feltöltött videón is megörökítették.

2021. március 5., 16:28

Szerző:

Nehéz két hét vár ránk - írta Orbán Viktor kormányfő a Facebookon ahhoz a videóhoz, amelyen aláírja a lezárásokról szóló rendeleteket.

"Mindenkinek segíteni akarunk, senkit sem hagyunk az út szélén, de ha Húsvétkor nyitni akarunk, akkor most zárnunk kell"

- fogalmazott Orbán Viktor.

A vírus elleni háború utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk - mondta a miniszterelnök.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány úgy döntött, hogy hogy az óvodákat és iskolákat április 7-ig bezárják. Gulyás Gergely elmondta, március 8-tól március 22-ig az üzleteket is bezárják, ez alól kivételt képeznek majd az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. Hozzátette: ebben az időszakban minden szolgáltatás szünetelni fog, kivéve az orvosi magánellátás. Később kiderült, az autószerelők is nyitva tarthatnak.

A konditermek is bezárnak további két hétre, a parkokat és az arborétumokat azonban nyitva tartják. A maszkhasználat szabad téren mindenhol kötelező. A határátlépést szigorítják. A szállodákra és vendéglátóiparra kiszabott támogatást minden olyan területre kiterjesztik, aminek most be kell zárnia.

(kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)