Orbán Viktor azonnali hatállyal felmentette Lázár János helyettes államtitkárát

Az Építési és Közlekedési minisztérium helyettes államtitkárát alig több mint egy éve nevezte ki a miniszterelnök.

2023. október 26., 07:56

Szerző:

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök határozata, amely szerint – Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára – október 25-ei hatállyal felmentette a szaktárca helyettes államtitkárát, Vukoszávlyev Zoránt.

Azonnali hatályú döntését a kormányfő a kormányzati igazgatásról szóló törvény 228. § (2) bekezdés b) pontja alapján hozta. A 24.hu cikke szerint ez sem jelent azonban valódi indoklást, hiszen a hivatkozott joghely csak azt mondja ki, hogy Orbán Viktor ezt bármikor megteheti. A helyettes államtitkár kormányzati szolgálati jogviszonya megszüntethető: e tisztségéből történő felmentéssel.

A közlönyből nem derült ki, ám a kormány honlapján megtalálható életrajza szerint Vukoszávlyev Zorán a műemlékvédelemért felelt tavaly augusztus óta, amikor Lázár János javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte.

Korábban okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnökként, kutatóként, oktatóként és tervezőként is a korszerű örökségvédelemmel, műemlékvédelemmel, a XX. századi magyar templomépítészettel foglalkozott.

(Kiemelt képünk: Lázár János Hivatalos Facebook-oldala)