Önjáró löveget vett a Honvédség a németektől, augusztus 20-án ki is állítják

A PzH2000-es önjáró lövegből már ezelőtt is vásároltunk, sőt Németország Ukrajnába is küldött belőlük. Augusztus 20-án a Városligetben lesz majd kiállítva, ahol lehet nézegetni.

2022. augusztus 17., 20:41

Szerző:

Újabb PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett a Magyar Honvédséghez - közölte a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: a magyar kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a korábban elindított haderőfejlesztési program „a háborús infláció és a globális gazdasági nehézségek ellenére” az eddiginél erőteljesebben folytatódjon. Ennek újabb állomásaként szerdán a második PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett meg; segítségével folytatódhat a páncélos és tüzérségi erő újjáépítése.

„Aki szeretné közelről is megcsodálni” a Magyar Honvédség megújult tüzérségi erejének legújabb szerzeményét, szombaton a Városligetben megteheti - írta a miniszter.

Az államalapítás ünnepi programjait ismertető honlap, a szentistvannap.hu oldal szerint szombaton a „Varázsliget” programsorozat keretein belül a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen is különböző programokkal várják a gyermekeket és a felnőtteket is. A kulturális programokon kívül játékos honvédségi bemutatók, például lézerlövészet is várja a kicsiket és a nagyokat.

(Kiemelt kép: A Panzerhaubitze 2000 típusú német önjáró löveg. Fotó: Christof Stache / AFP)