Eljárás indult a diákjait vetkőztető tanító ellen

Eljárás indult az ellen a 44 éves tanító ellen, aki büntetésből alsóneműre vetkőztette a diákokat a nyírmeggyesi Arany János Általános Iskolában. 

2024. szeptember 20., 09:25

Szerző:

Ahogyan arról lapunk is beszámolt borzalmas dolog történt a diákokkal Nyírmeggyesen, ugyanis a szülők azt mondják, a helyi iskola tanítója büntetésből alsóneműre vetkőztette a tanulókat. A szülők a dolgot jelezték az iskola irányába is, valamint feljelentés is történt, a pedagógust ellen pedig most eljárást indított a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Eljárás indult 

A rendőrség közleményéből kiderül, hogy a hatóság állampolgári bejelentés alapján, kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a tanító ellen. A nyomozás adatai szerint a pedagógus bűncselekményt megvalósító fegyelmezési módszert alkalmazott az osztályában tanuló gyerekekkel szemben. A mátészalkai tankerülethez tartozó oktatási intézményben tanítói munkakört betöltő köznevelési foglalkoztatott a megalapozott gyanú szerint magatartásával a kiskorúak érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette. A nyomozó hatóság a 44 éves nőt kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanújával kihallgatta, ami ellen panasszal élt. Az eljárás alatt a gyanúsított szabadlábon védekezhet. 

Idén nyáron tudták meg 

A felháborodott szülők először az ATV-nek számoltak be arról, mi is történt az iskolában, elmondásuk szerint nyáron szereztek tudomást arról, mit művelt a gyerekekkel a tanító. A szülők először nem is akarták elhinni, mi történt. Az egyik kislány anyukája például elmondta, csak bugyi maradhatott a gyerekén. 

 

Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie, és le kellett venni a kis pólóját

– mesélte Reszegei Istvánné, akinek a kislánya azóta már másik intézménybe jár. Az anyuka elmondása szerint azért vette ki a gyermeket az iskolából, mert már nem érezte biztonságosnak, hogy a pedagógus továbbra is az intézményben tanít. 

 

Abszolút nem jól viselkedett a gyerekekkel 

– magyarázta az édesanya, aki később az RTL-nek is megszólalt. Elmondta, először csak az tűnt fel neki, hogy szokatlan dolgot kér tőle a kislánya, ugyanis a gyermek arra kérte az édesanyját, had vehessen fel toppot a felsője alá. A gyermek feltehetően ezzel szerette volna elkerülni, hogy meztelenre vetkőztessék az osztálytársai előtt. A most 9 éves kislány a történtek idején még csak első osztályos volt, a tanító, aki az osztályfőnöke volt pedig öt másik fiúval együtt utasította rendre, mindenkinek alsóneműre kellett vetkőznie. A gyermek a szülei előtt nem mert beszélni arról, mi történt vele, mert attól tartott, újra megismétlődik a borzalom, megint megalázzák az osztály előtt. Az édesanya végül úgy tudta meg idén nyáron, mi is történhetett a lányával, hogy egy másik anyuka szólt neki, akinek a gyereke látta az egészet. 

Csapkodni kezdte az asztalt

A szülők panaszt tettek az intézmény igazgatójánál, augusztusban rendkívüli szülői értekezletet is tartottak, ahol az említett tanító is ott volt. Az édesanya beszámolója szerint a pedagógus csapkodta az asztalt és még ő volt felháborodva, valamint állította, ő nem tett semmi ilyesmit. Az RTL úgy tudja, hogy a botrány miatt az iskolában a fent említett kislányon kívül még öt gyereket vettek ki az intézményből. Az eljárás dacára információk szerint a pedagógus továbbra is az az iskolában tanít. 

Az RTL riportja itt nézhető vissza: 

(Kiemelt képünk forrása RTL Híradó videorészlet)