Botrány: büntetésből alsóneműre vetkőztette a diákokat egy vidéki iskola tanítója

A felháborodott szülők először el sem akarták hinni, ami az iskola falai között történt. 

2024. szeptember 19., 10:43

Szerző:

Sokkoló dolog történt a diákokkal Nyírmeggyesen, a szülők állítása szerint ugyanis a helyi iskola tanítója közel sem mindennapi büntetési módszert alkalmazott a diákokkal szemben – írja az ATV.

Felháborodtak a szülők 

Az esetről a felháborodott szülők számoltak be, elmondásuk szerint a nyáron derült ki, hogy az egyik pedagógus a szerinte rosszalkodó gyerekeket kihívta a táblához, majd arra utasította őket, hogy vetkőzzenek alsóneműre. A szülők először el sem akarták hinni, ami történt. Az egyik kislány anyukája elmondta, csak bugyi maradhatott a gyerekén. 

Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie, és le kellett venni a kis pólóját, és pont akkor nem volt rajta top, mikor ez megtörtént

– mesélte Reszegei Istvánné, akinek a kislánya azóta már másik intézménybe jár.

Van olyan gyerek, akit ki is vettek az iskolából 

Az anyuka elmondása szerint azért vette ki a gyermeket az iskolából, mert már nem érezte biztonságosnak, hogy a pedagógus továbbra is az intézményben tanít. 

Abszolút nem jól viselkedett a gyerekekkel 

– mondta az édesanya. 

Nagyon rossz érzés volt így az egész osztály előtt

– ezt pedig az egyik megalázott kisdiák mesélte el, aki azt is elárulta, azért kellett kiállniuk így az osztály elé, mert futkároztak az aulában. Ez nem tetszett a tanítónak, végül pedig ezt a büntetési formát választotta. Egy másik szülő pedig a kisfiától hallott a történtekről, a gyermek azt mesélte, hogy még a kis topot is le kellett vennie magáról. 

A kis kezével takarta a mellkasát, hogy ne szégyenüljön meg még jobban az osztály előtt. Fel voltam háborodva, és rettenetesen megrázott a dolog

– árulta el az anyuka. 

Feljelentést tettek a szülők 

A szülők feljelentést tettek az ügyben, többen is voltak a rendőrségen, ahol kihallgatták őket. Most abban bíznak, hogy a gyerekeket többet nem fogja az említett pedagógus tanítani. A szülők úgy tudni mindezt jelezték az iskola vezetésének is, ám a tanító továbbra is az intézményben dolgozik. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)