Iskolai bántalmazás: kórházba került egy diák Nagybaracskán, miután a társai megverték

Súlyosan bántalmaztak egy diákot a nagybaracskai iskolában. 

2024. szeptember 12., 11:48

Szerző:

Két kisdiák esett neki egy harmadiknak, aki súlyos sérüléseket szenvedett, a szülők kórházba is vitték a gyermeket. Az esetet aztán a kórház jelezte a rendőrségnek, akik eljárást indítottak a bántalmazás miatt – írja a baon.hu. 

Megszólalt az igazgató 

A portált egy olvasó tájékoztatta a történtekről, elmondása szerint az iskolában alapból súlyos gondok vannak, olyannyira, hogy a tanévkezdés előtt 26 diákot vittek el másik intézménybe a szüleik, sőt a mostani bántalmazás után megint csökkent a tanulók száma. A lap az eset kapcsán kereste az iskolát, ám csak szűkszavú tájékoztatást kaptak. Molnár Mariann, a Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója annyit megerősített, hogy valóban történt bántalmazás, valamint rendőrségi feljelentés. Azt is elmondta, hogy az iskolában belső eljárás indult, ám az eset egyedi, nem tükrözi a mindennapi életüket. 

Nyomoz a rendőrség 

A rendőrség tájékoztatása szerint Bajai Rendőrkapitányság munkatársai büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt azonban nem közöltek. 

Bántalmazás a szombathelyi iskolában 

Ahogyan arról lapunk is hírt adott  a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában egy első osztályos kislányt rendszeresen bántalmaztak társai, aminek következtében súlyos fizikai és lelki sérüléseket szenvedett. Az esetek tavaly szeptember óta történtek, a kislányt három osztálytársa zaklatta folyamatosan. Az incidensek egy szemüvegkarcolással kezdődtek, majd csúfolás, lökdösés, étel elvétele, gyomorszájon ütés, rugdosás és végül fojtogatás követték. A fojtogatás olyan súlyos volt, hogy a kislány kórházba került, míg a rugdosás miatt bordazúzódása lett, ami szintén kórházi ellátást igényelt. 

Nem mert róla beszélni 

A kislány gyakran nem merte elmondani szüleinek, mi történt vele, és csak más szülőktől értesültek az iskolai eseményekről. A kislány visszahúzódó és félénk természetét tovább rontotta a folyamatos zaklatás, ami súlyos szorongáshoz vezetett, és testi tünetekben is megnyilvánult, mint gyomorfájás, hányás és hasmenés. Jelenleg pszichológushoz jár, hogy feldolgozza a traumát, de az egész családot nagyon megviselték az elmúlt hónapok eseményei. 

Pszichológus segítségét kérték 

A szülők többször próbáltak beszélni a bántalmazó gyerekek szüleivel, valamint az osztályfőnökkel és az iskola igazgatójával, akik a Család- és Gyermekjóléti Központ segítségét kérték. Azonban ezek az intézkedések nem hoztak megnyugtató megoldást. A kislány szülei végül a pszichológus javaslatára úgy döntöttek, hogy a következő tanévtől másik iskolába íratják gyermeküket. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)

16:04

Az Európai Bizottság új javaslata a szabadban lévő közösségi terekből is kitiltaná a cigarettákat és az elektromos dohánytermékeket függetlenül a nikotintartalomtól. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek teraszán sem füstölhetnek ezután a dohányosok.