Novák Katalin szerint az „az Úristen kegyelméből” lett köztársasági elnök

Novák Katalin arról beszélt, nem furcsa a Fidesz-fülbevaló és szükség van a köztársasági elnöki rezidencián a 66 millió forintos zongorára.

2023. június 5., 15:47

Szerző:

Nem tartja furcsának Novák Katalin köztársasági elnök, hogy korábban fideszes fülbevalót viselt és a párt színeiben volt államtitkár, majd családügyi tárcanélküli miniszter, mielőtt államfő lett. A 24.hu-nak adott interjúban mindezt úgy magyarázta meg, akkor, a párt kongresszusán, a Fidesz alelnökeként viselt Orbán Viktoros, valamint fideszes fülbevalókat, ma már, köztársasági elnökkén ilyet nyilván nem viselne.

Azt sem tervezi, hogy a jövőben Fidesz-kongresszuson részt vesz, de azt azért elárulta, rendszeresen, személyesen is egyzetet Orbán Viktor miniszterelnökkel, négyzemközt. Ugyanakkor elnöki megbízatásáért Novák nem neki hálás. Mint ugyanis kiemelte,

szerinte egnagyobb mértékben „az Úristen kegyelme” az, hogy ezt a pozíciót elfoglalhatta.

Megkérdezték arról is, miért volt feltétlenül szükség 66 milliós Steinway-zongorára a Sándor-palotában. Erre Novák úgy felelt:

„Vagy ismeri valaki a Steinway-zongoráknak az árát, és tudja, hogy ennyibe kerülnek, vagy nem, ezért nem tartom előremutatónak a beszélgetésünknek ezt a részét.”

Novák ezenkívül beszélt az ukrajnai háborúról alkotott véleményéről és arról is, mit gondol valójában a közoktatás helyzetéről, a tanárok sztrájkjairól és a diáktüntetésekről. Erről bővebben a 24.hu interjúja ad számot.

(Kiemelt kép: Novák Katalin a Fidesz kongresszuson 2021. november 14-én. Fotó: Novák Katalin, Instagram)