Novák Katalin elhagyta az elnöki rezidenciát

Novák Katalin kiköltözött a Béla király úti ingatlanból. 

2024. augusztus 4., 14:36

Szerző:

Mint ismert Novák Katalin 2024 év elején mondott le köztársasági elnöki pozíciójáról, miután februrában nagy nyilvánásságot kapott, hogy előző évben elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező igazgatóhelyettest. Az államfőt nem sokkal később Sulyok Tamás váltotta, Novák Katalin azonban eddig még az állami rezidencián élt a családjával. 

Kiköltözött 

Korábban az az Országgyűlés Hivatala azt állította a Magyar Hangnak, nincs információjuk arról, hogy Novák Katalin kiköltözött volna az ingatlanból. Sulyok Tamás államfő hivatalának kommunikációs igazgatója pedig azt közölte a portállal, hogy a köztársasági elnök még nem költözött be a rezidenciára, mivel jelenleg Novák Katalin használja. A lap tájékoztatása szerint viszont Novák Katalin már kiköltözött a mindenkori köztársasági elnöknek fenntartott rezidenciáról, ugyanis titkársága azt közölte, hogy az egykori államfő és a családja elhagyták a Béla király úti ingatlant és a saját tulajdonú otthonukban rendezkedtek be. 

Havi ötmillió 

Novák Katalin egyébként továbbra is havi ötmillió forintos javadalmazásban részesül, valamint egy háromfős titkárság látja el a szakmai, politikai, diplomáciai, protokolláris és médiafeladatait. A feladatainak elvégzése kapcsán Novák Katalin titkársága elmondta, hogy a volt államfő az elmúlt időszakban több, nem nyilvános találkozón vett részt. 

Nem beszél a kegyelmi ügyről 

Novák Katalin amúgy máig nem hajlandó beszélni a kegyelmi ügyről. Noha Orbán Viktor korábban többször is azt mondta, hogy csak Novák Katalin adhat választ arra, hogy miért kapott elnöki kegyelmet K. Endre, aki pedofil bűncselekmények eltussoláshoz asszisztált a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként, a volt államfő kínosan kerül minden lehetőséget, hogy ezt megtegye. Júniusban Telex érdeklődésére a foci EB-n közölte, magánprogramon van a családdal, és szerinte, amit az ügyről el kellett mondania, azt már megtette.

Nem szeretnék én most önnel beszélgetni erről

– zárta rövidre a beszélgetést akkor.

(Kiemelt képünkön Novák Katalin, Fotó: Handout / SANDOR PALACE / AFP)