Nincs tűzijáték – nincs vonat

Az elhalasztott augusztus 20-ai tűzijáték miatt nem közlekednek az éjszakai többletvonatok, HÉV-ek, mentesítőbuszok – tájékoztatta a MÁV szombat délután az MTI-t.

2022. augusztus 20., 18:43

Szerző:

Korábban a MÁV azt közölte, hogy az augusztus 20-ai tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indítanak.

Nincs tűzijáték – nincs tömeg – nincs vonat

A nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs viszont szombaton úgy döntött, elhalasztják az esti ünnepi tűzijátékot, miután annak megtartása a meteorológiai előrejelzések és a rendezvényszervezők értékelése szerint nem biztonságos.

Ehhez a döntéshez igazodva a MÁV-Volán-csoport sem közlekedteti azokat a vonatokat, HÉV-járatokat és mentesítő buszokat, amelyeket az esti tűzijátékról hazautazók kényelmesebb eljutása érdekében terveztek indítani.

A nemzeti ünnepi rendezvényekkel kapcsolatos változások miatt a Volánbusz ünnepi, hétvégi menetrendje nem módosul, a megerősítő járatokat viszont nem indítja a társaság – olvasható a közleményben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni veszélyjelzésében azt írta: továbbra is több hullámban várhatók zivatarok az országban.

(Kiemelt kép: Keleti pályaudvar, indulásra váró személyvonat. Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.