Döntött az operatív törzs: ez lesz a sorsa a szabadtéri rendezvényeknek

A szabadtéri rendezvényeknek a nagy vihar veszélye miatt hamarabb, este 8-kor vége lesz – az operatív törzs szombaton délben dönt majd a tűzijáték sorsáról is.

2022. augusztus 19., 20:04

Szerző:

A kedvezőtlen időjárás miatt az augusztus 20-ai szabadtéri rendezvényeket 20 órakor lezárják a fővárosban - közölte a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője péntek este az MTI-vel.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közleményében azt írta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelzése szerint a főváros térségét 20 óra magasságában éri el csapadék és a „veszélyes szélsebességgel” érkező zivatarlánc. Ennek fényében hozták meg a döntést.

„Legfontosabb a résztvevők biztonsága, ezért kérünk mindenkit, hogy figyelje a szervezők tájékoztatását és működjön együtt velük” - emelte ki közleményében a törzs vezetője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat többször felhívta a figyelmet arra, hogy zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat.

Azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs szombaton is folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és ha szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről. A szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádét már lemondták.

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat déli ülését követően dönt.

(Kiemelt kép: A nemzeti lobogót viszik a díszőrség tagjai a Parlament előtti Kossuth téren tartott Szent István-napi ünnepségen 2021. augusztus 20-án. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)