Döntött az operatív törzs az augusztus 20-i tűzijáték megtartásáról

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, az operatív törzs vezetője közleményt adott ki a budapesti tűzijátékról. 

2022. augusztus 20., 13:38

Szerző:

„Előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs 12 órakor ülést tartott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték-, és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján megállapította, hogy

a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek, így annak elhalasztásáról döntött. A tervek szerint a tűzijáték új időpontja 2022. augusztus 27. szombat, 21 óra”

,olvasható a Kovács közleményében, amelyben az ünnepi szentmisére is kitérnek. „Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével történt előzetes egyeztetést követően az operatív törzs azt javasolja, hogy a ma 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Szent István tér helyett a Szent István Bazilikában tartsák meg. Szentmisét követő körmenet helyett az operatív törzs azt javasolta, hogy a Szent István-bazilikában, a kihelyezett Szent Jobb ereklye előtt zenés imaórát tartsanak”, írják. 

(Fotó:MTI)