2,6 millió forinttal fizetett többet az özvegy az MVM-nek

Nem elég, hogy a férje halála után nem tudta átíratni a számlát, és a megnövekedett energiaárak miatt százezres nagységrendű befizetései voltak a tulajdonképpen alig használt nyaralóban lévő gázóra maitt, még neki kell azt is bizonyítani a bankszámlakivonataival, hogy ő utalta a 2,6 milliós túlfizetést. 

2023. december 23., 13:19

Szerző:

Az MVM nem hajlandó addig visszautalni a fogyasztó túlfizetését, 2,6 millió forintot, amíg az nem bizonyítja, hogy ő fizette be a számlákat – írta meg a 24.hu.

Egy olvasó levélben mesélte el kálváriáját az MVM szolgáltatóval. Az özvegy, akinek tavaly áprilisában hunyt el a férje nem tudta átíratni a nyaralójuk számláit férje nevéről a sajátjára többszöri próbálkozást követően sem. Lehetetlen volt a szolgáltatóhoz bejelentkezni.

Ezért a kiküldött csekkeket folyamatosan fizette az elmúlt időszakban, amelynek az összege a megnövekedett rezsiárak miatt nagyon megemelkedett. 200-400 ezres felszólításokat kapott. Mivel nem tudta átíratni a számlákat a nevére, kiköttetni pedig nem akarta a gázt, maradt a fizetés, amelynek az eredménye

2,6 milliós túlfizetés lett.

Idén november végül az óra a nevére került és miután befotózták, kiderült, hogy mekkora túlfizetése van. Ahhoz, hogy visszakapja a pénzt,

neki kell bizonyítania, hogy valóban ő fizetette ezen időszak alatt a csekkeket. Másfél év bankszámláinak kivonatait kéri tőle a szolgáltató. 

Miután panaszt tett, végül a szolgáltató elkérte tőle a bankszámláját és jelezte, hogy visszafizetik az összeget, amennyiben megküldi a hagyatéki végzés másolatát. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Demjén Natália/168.hu)