Sóskúton mumifikálódott holttest került elő

Néhány nappal ezelőtt szomszédja talált rá az elhunyt mumifikálódott holttestére.

2024. október 7., 17:27

Szerző:

Mumifikálódott holttest került elő Sóskúton – számol be róla a 24.hu. A portál információi szerint egy helyi lakos tett bejelentést a segélyívón, hogy már két hónapja nem látta az egyedül élő szomszédját, és erős bűzt érez a kertjéből. Aznap este átnézett hozzá, ám szörnyű látvány fogadta. Egy mumifikálódott holttest feküdt ugyanis a gazos udvarban lévő kempingágyban.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos a lapnak azt mondta. hogy a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Nem ez az egyetlen holttest, amit később találtak meg

Amint arról a 168.hu is beszámolt, az évtizedek óta eltűntként nyilvántartott Till Tamás holttestét augusztusban találták meg. 

A bűnügy 2000. május 20-ig nyúlik vissza, amikor egy gyerek vasárnap délelőtt biciklivel indult szülei bajai családi házából a közeli vadasparkba lovagolni, azonban oda nem érkezett meg, és többé nem látták. A kisfiú az évek alatt az egyik legismertebb eltűnt magyar gyermekké vált, akinek portréja a tejesdobozokra is felkerült.  Petőfi Attila nyomozó, az ORFK vezérőrnagya, rendőrségi főtanácsosa felidézte, hogy ha a fiú élne, akkor most töltené be a 35. életévét.

A beszédhibás, szeretni való gyerek utáni nyomozást nehezítette, hogy az eltűnésekor a városban gyereknapi ünnepséget rendeztek, így sok volt az idegen személy a településen.


A rendőrség 2024 június 11-én kapott egy információt a vármegyei főügyészségtől, hogy egy gyermekotthon lakója fenyegetés vagy pénz hatására segített elásni egy gyereket a vármegyében. A fiút ugyanakkor nem tudták kihallgatni, mert 2011-ben öngyilkos lett. Mostanra így már csak 40 éves barátja tudott érdemi vallomást tenni az üggyel kapcsolatban. Eszerint a két fiú egy vállalkozónál, egy esztergályosmesternél, V. Józsefnél dolgozott, aki egy 800 négyzetméteres csarnok kétszintes családi házát próbálta otthonossá tenni, ebben kérte a fiúk segítségét. Egy kis fészer kötötte volna össze a két épületet, amihez vasbetonozásra volt szüksége.

Egy nap a férfi a strandon kereste fel a fiúkat, hogy dupla pénzért betonozzák ki ezt a helyiséget. A fiú volt az, akinek talicskában kellett hordania az anyagot,  majd ő fedezte fel a zsákban eltüntetett Till Tamás maradványait.


A rendőrök hatvancenti mélyre ástak a fészer alatt, amikor vélhetően megtalálták a holttestet. Azt szakértők fogják kimondani százszázalékos bizonyossággal, hogy valóban a fiatal fiút találták-e meg, így egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mi okozta a fiú halálát.

V. József egyébként 2021-ben, önkezével vetett véget az életének. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)