19:00 - 20:00

JÖN: Halló, itt vagyok!

Szilágyi János műsora

MSZP: Legyenek újra közalkalmazottak az egészségügyi dolgozók

A szocialisták szerint a kormány a járvány közepette orvosok és ápolók ezreit üldözte el az „új szolgálati jogviszony erőszakos áterőltetésével”. Az MSZP kormányra kerülve önálló egészségügyi minisztériumot, béremelést és a várólisták csökkentését ígéri. 

2021. május 22., 19:51

Szerző:

Az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a Fidesz állítsa vissza a közalkalmazotti foglalkoztatást az egészségügyben – mondta Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője. Úgy fogalmazott, hogy a Fidesz 11 év alatt hagyta szétesni a betegellátást, ami eladósodott kórházakat, orvos- és nővérhiányt, „kilométer hosszú várólistákat” eredményezett.

A kormány még a koronavírusjárvány közepén is orvosok és ápolók ezreit üldözte el az „új szolgálati jogviszony erőszakos áterőltetésével” – tette hozzá. A szocialista politikus szerint az egészségügy átalakítása nem várhat tovább, ugyanakkor ennek nyilvánosan, szakmai szempontok alapján kell történnie.

Az MSZP szerint egy hatékony egészségügyi rendszerért önálló minisztérium és „kompetens kormánytag” felel. Bangóné Borbély Ildikó emellett ígéretet tett a várólisták drasztikus csökkentésére, minden egészségügyi dolgozó bérének növelésére, és valamennyi járványügyi szűrővizsgálat ingyenessé tételére ellenzéki győzelem esetén.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)