Most már biztos: külön indul az LMP és a Párbeszéd az EP-választáson

„Elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról” árulta el– Ungár Péter, a párt társelnöke és EP-listavezetője egy sajtóbeszélgetésen.

2023. október 3., 18:13

Szerző:

Ungár Péter a helyhatósági választásokkal egy időben, jövő júniusban tartott EP-választásokról úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy bár korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de

„elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

A párt társelnök ugyanakkor elismerte a Szabad Európának, hogy mind az LMP-n, mind a Párbeszéden volt nyomás az Európai Zöld Párt részéről a közös indulás érdekében.

Mint azt korábban megírtuk, a Párbeszéd új partner után nézett az MSZP után, de az LMP-vel való megegyezésre negatívan hathatott, hogy éppen azzal egyidőben jelent meg egy videó, amelyből kiderült Orbán Viktor Ungár Péter testvérének nyaralójában töltött egy hétvégét.

Meg nem erősített hírek szerint Jávor Benedek a Momentum listáján kaphat harmadik, azaz jó eséllyel nem befutó helyet. 

(Kiemelt kép forrása: Ungár Péter Facebook-oldala)

 

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le. 

Idén nyáron folyamatosan dőlnek meg az előző napi fogyasztási csúcsok, és az időjárás-előrejelzés alapján minden esély megvan arra, hogy a korábbi, 2021-es történelmi csúcsot megdöntsük – nyilatkozott a MAVIR az Economxnak.  A rekkenő hőség elviselésében fokozott szerepet kap a légkondicionálás, ám annak intenzív használata jelentős terhelést ró a magyar villamosenergia-rendszerre.