Most már biztos: külön indul az LMP és a Párbeszéd az EP-választáson

„Elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról” árulta el– Ungár Péter, a párt társelnöke és EP-listavezetője egy sajtóbeszélgetésen.

2023. október 3., 18:13

Szerző:

Ungár Péter a helyhatósági választásokkal egy időben, jövő júniusban tartott EP-választásokról úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy bár korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de

„elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

A párt társelnök ugyanakkor elismerte a Szabad Európának, hogy mind az LMP-n, mind a Párbeszéden volt nyomás az Európai Zöld Párt részéről a közös indulás érdekében.

Mint azt korábban megírtuk, a Párbeszéd új partner után nézett az MSZP után, de az LMP-vel való megegyezésre negatívan hathatott, hogy éppen azzal egyidőben jelent meg egy videó, amelyből kiderült Orbán Viktor Ungár Péter testvérének nyaralójában töltött egy hétvégét.

Meg nem erősített hírek szerint Jávor Benedek a Momentum listáján kaphat harmadik, azaz jó eséllyel nem befutó helyet. 

(Kiemelt kép forrása: Ungár Péter Facebook-oldala)

 

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

08:47

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.