Márki-Zay a keresztény értékek képviseletét tartja fontosnak az EP-választáson

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a „no war, no gender, no migration” kérdését, Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke pedig a keresztény-konzervatív értékek képviseletét nevezte meg a jövő évi európai parlamenti választás (EP-) legfontosabb tétjének a tihanyi Tranzit fesztivál pénteki vitájában.

2023. augusztus 25., 19:45

Szerző:

„Nem kétséges, hogy a migrációt támogató európai intézmények közül az EP élen jár, de ha Európa meg akarja őrizni a schengeni térség vívmányát, akkor a külső határokat meg kell védeni” – fogalmazott a kormánypárti politikus. 

Márki-Zay Péter elmondta, a Mindenki Magyarországa Mozgalom önállóan kíván indulni a jövő évi EP-választásokon, a mozgalom legfontosabb célkitűzésének pedig a keresztény-konzervatív értékek képviseletét jelölte meg. 

„A legerősebb pártcsalád Európában a keresztény-konzervatív elveket valló Európai Néppárt, ahonnan sajnálatos módon a Fidesz kikerült, de mi szeretnénk oda bejutni”

– jelentette ki Hódmezővásárhely polgármestere.

(Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a Merre tovább, melyik úton? Vita az ország helyzetéről című pódiumbeszélgetésen a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én. MTI/Bodnár Boglárka)