Megvolt Tóth Csaba és Hadházy Ákos vitája Zuglóban

A két jelöltnek hétfőn, a Partizán stúdiójában kellett volna találkoznia.

2021. szeptember 17., 17:33

Szerző:

Végül összejött Tóth Csaba, az MSZP előválasztási jelöltje és Hadházy Ákos, a Momentum és az MKKP jelöltjének vitája a Zugló TV-ben. A két előválasztási képviselőjelöltnek hétfőn, a Partizán stúdiójában kellett volna találkoznia, de Tóth Csaba végül nem ment el az előválasztási vitára.

A zuglói képviselő később azt ajánlotta fel Hadházy Ákosnak, hogy tegyék át a vitát a Zugló TV-be. Hadházy ezt elfogadta, de csak azzal a feltétellel, ha vannak moderátorok és élőben közvetítik, illetve nem vágják meg a felvételt.

Íme:

Tóth Csaba egyébként korábban bejelentette: feljelentette a Partizán műsorvezetőjét, amiért az véleménye szerint valótlanságokat fogalmazott meg vele szemben. Keddi bejegyzésében az MSZP-s országgyűlési képviselő azt is írta, hogy Gulyás Márton és csapata elfogult Hadházyval szemben, és emiatt semmi értelme nem lett volna részt vennie az előválasztási vitán.

Korábban a 168.hu is készített interjút Hadházy Ákossal és Tóth Csabával. Hadházy lapunknak többek között azt mondta: „A zuglói polgárok egészen markánsan elmondták az elmúlt három választáson, hogy változást akarnak. Ez a változás nagyon egyszerűen leírható: azt akarják, hogy legyen jogi következménye a politikusbűnözésnek, és azt is akarják, hogy a következő kormány ne csak az előző kormány bűneit nézze, hanem tegyen meg minden azért, hogy a kapzsi emberek ne tudjanak hozzáférni a pénzekhez. Ezt várják a zuglóiak, ezt tudom ígérni. Úgy érzem, mintha Tóth képviselő úr nem beszélne eleget a zuglói emberekkel. Én például nagyon sokat beszéltem velük, és nem hallottam olyat, aki azt mondta volna, hogy Zuglóban nagyon sok új lakóparkot szeretne látni, mert szeretné, ha még több autó lenne reggelente a csúcsforgalomban”.

Tóth Csaba pedig ezt mondta a kampányával kapcsolatban: „A mi kampányunk arról szól, hogy mit tudunk tenni Zuglóért. Nekem programom van, a Biztonságos, Fejlődő, Gondoskodó és Zöld Zugló program, amelyet az elmúlt két ciklus óta építünk. Országgyűlési képviselőként a legfontosabb célom, hogy a kormányzati elvonások miatt elveszített több mint 6 milliárd forintot a kerület visszakapja”.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos és Tóth Csaba vitája a Zugló TV-ben)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.