Megszólalt a tanár, aki lebuktatta a győri kukkolót - így jött rá, hogy valami nem stimmel

Győr polgármestere is kitüntette a táborozó kislányokat filmező férfit lebuktató Kovács Albertet.

2021. április 11., 09:02

Szerző:

Részletesen mesélt az esetről a Blikknek az a tanár, aki még a nyáron lebuktatott egy kukkolót egy Győr közelében található üdülőhelyen. Kovács Albert iskolásokat táboroztatott, amikor észrevett egy gyanúsan viselkedő férfit az egyik öltözőfülkénél, az akkor épp kettesével átöltöző 9-10 éves lányok körül.

A férfi egy sapkát rakott le a földre úgy, hogy azt becsúsztatta a fülke alá – ez is gyanús volt a tanárnak. Amikor Kovács megközelítette, ő gyorsan fel is kapta a sapkát, és azt állította, hogy csak azt várja, hogy felszabaduljon az öltöző, és ő is bemehessen.

Akkor miért csak egy sapka van nála? S miért a fülke mögött áll? – tette fel ekkor a nyilvánvaló kérdéseket Kovács. Ezután kérte, hogy a férfi adja oda neki a sapkáját, aztán amikor ezt nem volt hajlandó megtenni, kikapta a kezéből: rögtön meg is találta az abba rejtett kamerát.

„Azt mondtam neki, vagy megvárja a rendőrséget, vagy el is futhat, de akkor rosszabbul jár” – emlékezett vissza az esetre a tanár. „Nem volt agresszív, inkább hebegett-habogott az ijedtségtől vagy izgalomtól.”

A rendőrök aztán 164 gyermekpornográf felvételt találtak a férfi laptopján, és néhányat SD-kártyán is. 57 képet maga készített, több mint 100-at máshonnan töltött le. A felvételeken 9-10 éves, sőt még 5-6 éves kislányok is szerepeltek. A kukkoló letartóztatását meghosszabbították, az ügyben hamarosan vádemelésre is sor kerülhet.

Helytállásáért Kovács Albertet augusztusban Győr polgármestere, Dézsi Csaba András is kitüntette.

(Kiemelt kép: dr. Dézsi Csaba András/Facebook)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.